ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΑΙΔΙΚΑ

Πρόσωπα παιδικά γεμάτα αθωότητα, μα και πονηράδα πτωτική. Ψυχές αθώες σε σχέση με τις δικές μας που΄ ναι θολωμένες από την αστοχία, μα ψυχές που την ίδια αμαρτία κυοφορούν. Μυαλουδάκια βομβαρδισμένα από την χυδαιότητα της τηλεοπτικής ανοησίας, πονηρεμένα πρίν την ώρα τους, από την δήθεν απελευθερωμένη κοινωνία των μεγάλων.
Μάτια παιδικά γεμάτα αθωότητα, μα και παραπλανημένα από τις μόδες και τα χολυγουντιανά κατασκευάσματα που πλασάρουν ψεύτικους ήρωες. Παιδιά που μαθαινουν να λατρεύουν τα λιπόσαρκα είδωλα και τους φουσκωτούς θεατρίνους. Μάτια που θα θολώσουν από τον πειρασμό που ασταμάτητα πολιορκεί την αγνότητά τους.

Παιδιά που μεγαλώνουν πριν την ώρα τους, που ζουν σαν έφηβοι πριν την εφηβεία, που ζουν σαν νέοι πριν την νεότητα, που πιθηκίζουν τους μεγαλύτερους. Παιδιά καθηλωμένα μπροστά στο pc, ατέλειωτες ώρες μέσα στην εικονική πραγματικότητα των βίαιων παιχνιδιών, ατέλειωτες ώρες παρακολούθησης ιστοσελίδων με σεξουαλικό περιεχόμενο. Έφηβοι που μαζεύονται για να δουν πορνό, σε ηλικίες που παλιότερα ούτε που ήξεραν τι σημαίνει η λέξη.

Πρόσωπα παιδικά κουρασμένα από το άγχος του διαβάσματος, πιεσμένα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που κάποιοι ονόμασαν παιδεία, παιδιά χωρίς παιδεία, σχολείο δίχως σχόλη, παιδιά που κουράζονται χωρίς παιχνίδι, χωρίς ανεμελιά.

"Ἄνθρωποι ἀνόητοι καί βραδεῖς τῇ καρδία", άνθρωποι μπερδεμένοι και συγχισμένοι, άνθρωποι που ξαστοχήσατε και δεν το γνωρίζετε, άνθρωποι που ζείτε παρά φύσιν και νομίζετε ότι ζείτε κατά φύσιν, άνθρωποι που ζείτε μέσα στην οδύνη του υπαρξιακού πόνου, "ἄφετε τά παιδία ἔρχεσθε πρός με καί μή κωλύετε αὐτά, τῶν γάρ τοιούτων ἐστίν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ".