ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ...


Λιβάνι για το μάτι, μοσχολίβανο μαύρο (!) Αγίου Κυπριανού (!!!) για την γλωσσοφαγιά (δεν καλοφαίνεται στην δεξιά πλευρά της φωτογραφίας). Κι ο κόσμος τα αγοράζει. Τα πλασάρουν μέντιουμ και μάγοι, τα συστήνουν και κάποιοι παπάδες (ελπίζουμε μόνο παλαιοημερολογίτες).

Ακατήχητοι, δεισιδαίμονες και προληπτικοί ζητάμε μαγικές λύσεις στα προβλήματά μας, δεν θέλουμε να δούμε τις ευθύνες μας, πιστεύουμε στους πλάνους που μας πουλάνε ψευδοπροφητείες και μελλοντολογίες και υπόσχονται πως με εξορκισμούς θα διορθωθούν όλα. Πλουτίσανε οι "βιομηχανίες" εξορκισμών κι αποκτήσανε φήμη μεγάλη μεταξύ των αδαών. Μιλιούνια προσέρχονται στο γνωστό μοναστήρι στην Φυλή, ακόμα και όσοι δεν έχουν σχέση με το παλαιό ημερολόγιο, για μια γρήγορη διευθέτηση των προβλημάτων τους.

Κατά καιρούς όλο κι εμφανίζεται κάποιος "χαρισματικός" γέροντας που σαγηνεύει τα πλήθη, πλανώντας τον κόσμο με δήθεν προοράσεις. Τρέχουν οι άνθρωποι να πάρουν χρησμούς, να ζήσουν το υπερφυσικό. Αγνοούν τον λόγο του Κυρίου: "όστις θέλει πίσω μου ελθείν...", αγνοούν την γλυκύτητα των Αγίων, δεν ξέρουν τον Λόγο τους, θέλουν μόνο ψέμματα. Σταματήστε να ασχολείστε με το κακό, εκλιπαρούσε ο Άγιος γέροντας Πορφύριος. Μιλήστε για το καλό για τον Χριστό, για την Αγάπη Του...
Φαίνεται απίστευτο πως σήμερα πουλάνε οι Λιακόπουλοι και οι άλλοι πλάνοι. Προφητείες, εξωγήινοι, μυστικές οργανώσεις, αρχαίοι έλληνες, όλα με την σέσουλα, να ικανοποιηθεί η αρρωστημένη περιέργεια, να ξορκιστούν οι φόβοι, να αποκαλυφθούν οι μυστικές συνωμοσίες, να μαθευτεί το μέλλον.

Μάθαμε (από πρώτο χέρι) πως σε κάποιο μοναστήρι ο ηγούμενος βάζει τους μοναχούς να διαβάζουν το βιβλίο του Λιακόπουλου με τις "προφητείες" του π. Παϊσίου, όπου ο τηλεπροφήτης σχολιάζει όπως αυτός νομίζει τα λεγόμενα του γέροντα (την εγκυρότητα των οποίων δεν μπορούμε να ελέγξουμε). Τρομοκρατημένοι οι μοναχοί, φοβίζουν και τον κόσμο που πηγαίνει στο μοναστήρι για να βρει παρηγοριά.


Μοιάζει απίστευτο πως τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να πλανηθούν, δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια, δεν έχουν καμία αναζήτηση, αλλά ψάχνουν έτοιμες κι ανώδυνες λύσεις. Μόνο που αυτές οι λύσεις οδηγούν κατευθείαν στο ψεύδος, τον φόβο και τον φανατισμό.

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως εκπληρώνεται η προφητεία του Πατροκοσμά: "Θα έρθει ώρα που οι τρελοί θα λένε τους γνωστικούς τρελούς"...
(αφού ερμηνεύει προφητείες ο κ. Λιακόπουλος, γιατί όχι κι εμείς;).

Θ. Β.