Ε, ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΣΠΟΤΑ!

Η ΕΙΔΗΣΗ (από το Romfea.gr): Το περασμένο Σάββατο, 15 Βούλγαροι ανάμεσα τους και ένα παιδί πνίγηκαν, αφού το τουριστικό πλοίο «Ίλιντεν», με το οποίο ταξίδευαν, βυθίστηκε σε απόσταση 200 μέτρων από τις όχθες της λίμνης της Αχρίδας (έκαναν τουρισμό στα Σκόπια). Μια από τις εκδοχές του θανατηφόρου ατυχήματος, είναι η υπερφόρτωση του πλοίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως η αιτία είναι μάλλον το σχίσιμο του μεταλλικού σχοινιού που διατηρούσε την ισορροπία του πλωτού σκάφους. Το πλοίο ήταν άνω των 80 ετών.


Ο Μητροπολίτης Πλόβδιβ (Φιλιππουπόλεως) κ. Νικόλαος, της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε πως το τραγικό δυστύχημα στη λίμνη Αχρίδα που στοίχισε τη ζωή σε 15 Βούλγαρους ήταν σημάδι από τον Θεό.

Ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος, δήλωσε ότι αυτό ήταν μια «τιμωρία», για τον τρόπο που οι Βούλγαροι υποδέχθηκαν την τραγουδίστρια Μαντόνα, την ημέρα της εορτής του αποκεφαλισμού του Ιωάννου του Προδρόμου.



ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: Από πότε Δέσποτα αλλάξαμε θρησκεία και δεν το μάθαμε; Από πότε ο Θεός της αγάπης που δεν ήλθε να καλέσει τους δικαίους, αλλά τους αμαρτωλούς σε μετάνοια, έγινε Θεός της εκδίκησης και μάλιστα τόσο κακός που τιμώρησε τους καϋμένους τους ανθρώπους - και μάλιστα κι ένα παιδί - με θάνατο, επειδή κάποιοι άλλοι πήγαν στην συναυλία της οποιαδήποτε τραγουδίστριας;

Και γιατί τιμώρησε μια βδομάδα αργότερα (και μάλιστα σε άλλη χώρα) αυτούς κι όχι τους άλλους που πήγαν στην συναυλία; Και γιατί δεν τιμώρησε τους ανεύθυνους που είχαν ακόμα σε λειτουργία ένα πλοίο 80 ετών; Και σε εσάς πότε ακριβώς το είπε ο Θεός; Και όλοι αυτοί που θα σκανδαλιστούν και θα φύγουν από την εκκλησία με τις δηλώσεις σας δεν τους σκεφτήκατε διόλου; Κι αντί να τρέξετε να παρηγορήσετε τους συγγενείς των θυμάτων, τους γεμίσατε απέχθεια για την θρησκεία σας; Σε ποιά θρησκεία είπαμε ανήκετε;